34
persoal
7.95 M
financiamento*
58
proxectos e contratos*
*datos dos últimos 5 anos
Investigación
Proxectos
Publicacións
  • Knutsen, J.A.; Kleiven, A.R.; Olsen, E.M.; Knutsen, H.; Espeland, S.H.; Sørdalen, T.K.; Thorbjørnsen, S.H.; Hutchings, J.A.; Fernández-Chacón, A.; Huserbråten, M.; Villegas-Ríos, D.; Halvorsen, K.T.; Nillos Kleiven, P.J.; Langeland, T.K.; Moland, E. (2022) Lobster reserves as a management tool in coastal waters: Two decades of experience in Norway Marine Policy DOI:10.1016/j.marpol.2021.104908
  • Villegas-Ríos, D.; Jacoby, D.M.P.; Mourier, J. (2022) Social networks and the conservation of fish Communications Biology DOI:10.1038/s42003-022-03138-w
  • Hernández-Urcera, J.; Carneiro, M.D.D.; Planas, M. (2022) Turnover Rates and Diet–Tissue Discrimination Factors of Nitrogen and Carbon Stable Isotopes in Seahorse Hippocampus reidi Juveniles Following a Laboratory Diet Shift Animals DOI:10.3390/ani12101232
  • Mucientes, G.; Vedor, M.; Sims, D.W.; Queiroz, N. (2022) Unreported discards of internationally protected pelagic sharks in a global fishing hotspot are potentially large Biological Conservation DOI:10.1016/j.biocon.2022.109534
  • Planas, M. (2022) Ecological Traits and Trophic Plasticity in The Greater Pipefish Syngnathus acus in the NW Iberian Peninsula Biology DOI:10.3390/biology11050712
Teses
  • PhD - Elsa Carmen García Mayoral (23/09/2022) Ecology of loliginid squid in a coastal upwelling Universidade de Vigo (UVIGO)
  • PhD - Mario Davi Dias Carneiro (11/02/2022) Influência do pH na produção do peixe-palhaço (Amphiprion percula) e do cavalo-marinho (Hippocampus reidi) em sistemas de recirculação com baixa salinidade Universidade de Vigo (UVIGO)
  • PhD - Cristina García Fernández (21/12/2021) Ecology of recruitment in European hake: interaction between maternal effects, environment and fisheries Universidad de Vigo (UVigo)
  • TFM - Abdelhakim Belaidi (30/09/2021) Análisis de la interacción entre los parámetros de la historia vital de S. mentella, medio ambiente y pesquerías en el área de Flemish Cap. UNIVERSIDAD DE ALICANTE
  • PhD - María Helena Rodríguez Domínguez (18/06/2021) Biobancarización de parásitos zoonóticos en sistemas productivos de pesca y acuicultura, y su aplicación en la categorización de riesgos Univerdidad de Vigo (UVigo)
Innovación
Contratos
Capacidades
Produtos
  • Software | GOVOCITOS

    Govocitos é un software libre de análise de imaxe que permite a determinación doada e precisa de parámetros reprodutivos en peixes a partir de imaxes histolóxicas. Aínda que se deseñou para a estimación da fertilidade en peixes, as súas aplicacións son ampliables a outros problemas de reconto, medida e clasificación (p. ex., reconto de pole, oncoloxía e citoloxía, etc.).

    Podes atopar máis información aquí.

  • Marca rexistrada | Smart Fip: pesquerías 100 % sostibles con 0 % residuos

    Smart Fip é unha marca rexistrada que certifica a aplicación dun sistema de control privado e voluntario sobre a avaliación do risco de parasitos en produtos pesqueiros ao longo de toda a cadea de valor. Smart Fip é un protocolo cognitivo e preditivo de inspección que se basea nunha serie de normas internacionais, protocolos científico-técnicos e ferramentas únicas que permiten a transformación dixital do sistema de inspección. Estes protocolos e estas técnicas de diagnóstico baséanse no biobanco europeo de mostras e moléculas mariñas de parasitos de interese biotecnolóxico, accesible para o IIM-CSIC. Ao aceptar a normativa de uso da marca, as empresas aplican un sistema fiable de inspección e clasificación para unha toma de decisións flexible, que permite aplicar solucións técnicas en distintos pasos do proceso e reducir a xeración de refugos alimentarios ao longo de todo o proceso.

  • Secreto industrial | Protocolo para a produción industrial de cabalos de mar (Hippocampus reidi)

    Autoría: Miquel Planas Oliver; Alexandre Chamorro Valverde

    Descrición: Desenvolvemento de procedementos de cultivo integrados para a produción industrial de cabalos de mar da especie Hippocampus reidi.

     

Equipo